BIBLIOTECA JORDINA VIDAL

 

INNOVEM I CONSOLIDEM ( 2013)

Enguany estem d’enhorabona per molts motius. En primer lloc, estem molt satisfets perquè hem pogut realitzar l’activitat de Formació d’usuaris, que ja vam programar per al curs passat però que no es va poder dur a terme per problemes amb el programa de catalogació que facilita el Departament (ePèrgam). A partir d’una petita explicació de la història de la nostra Biblioteca i de com funciona i s’organitza, l’alumnat va aprendre a cercar llibres al catàleg gràcies a un Joc de pistes molt entretingut. I ara que ja saben com va la cosa, poden triar per ells mateixos les lectures en l’ordinador que hem habilitat per accedir al catàleg.

D’altra banda, hem consolidat altres iniciatives que teniem en marxa com la dels Delegats i Delegades de Biblioteca. Els nois i noies que han començat a 1r s’han afegit al grup, de manera que els més experimentats els han ensenyat a folrar llibres, fer etiquetes, punts de llibre…

A més, el Blog de la Biblioteca està d’enhorabona. Aquest curs no donem a l’abast a publicar les Recomanacions dels llibres que l’alumnat llegeix a l’hora de lectura. I no només per això! El Departament d’Ensenyament ha inclòs el nostre Blog en els materials de formació del curs Biblioteca Escolar, Biblioteca de Blogs com a exemple de Biblioteca amb «marca personal». La nostra secció de cites d’escriptors i persones del món literari ha esdevingut un tret distintiu.

I tot això mentre seguim catalogant totes les novetats que ens arriben, els llibres que rebem de donacions, les lectures obligatòries de les matèries… Alhora que seguim estimulant el gust per llegir des d’activitats diverses: «Amb un llibre a la mà», Guies de lectura, exposicions temàtiques… I per a Sant Jordi, celebrarem el ja tradicional Intercanvi de llibres, amb sorteig inclòs.

I de cara al futur, tenim ja el cap posat en les noves propostes per al proper curs. Ens volem centrar en promoure activitats per treballar la Competència informacional (o el llegir per aprendre) de cara al Treball de Recerca de Batxillerat i als diferents Crèdits de Síntesi. També tenim intenció d’estendre la Formació d’usuaris a d’altres cursos. Però sobretot, tenim en ment l’elaboració del Pla de Lectura de Centre, la culminació del Programa Biblioteca Escolar PuntEdu en el qual participem.

 

 

 

 

Inaugurem la Nova Biblioteca curs 2017

Aquest curs ha començat ple de novetats. Com tots i totes ja sabreu a aquestes alçades, estrenem institut, i això vol dir que estrenem també Biblioteca.

En primer lloc, no podem dir res sense abans donar les gràcies a tots els voluntaris i les voluntàries que ens han fet un cop de mà amb la mudança: alumnat, professorat, pares i mares i tot el personal del centre hem posat l’espatlla per aconseguir-ho. Encaixar-ho tot de manera ordenada no va ser fàcil. Però ens ha permès, un cop aquí baix, aclarir-nos amb el caos de caixes que ens vam trobar després de l’estiu i aconseguir que la Biblioteca anés prenent forma i deixés de semblar un magatzem de llibres. Res d’això hauria estat possible sense les vostres hores de feina, l’interès per trobar la maleïda caixa que se’ns resistia, les idees a l’hora de decidir on posàvem cada cosa…

I sí, quelcom haurem de dir sobre el nou espai, més petit, mal ens pesi, tot i que molt lluminós, això sí. Hem hagut de fer mans i mànigues per encabir-ho tot. Hem aprofitat per esporgar, esporgar, i esporgar… Però, tot i així, hem hagut de tirar de magatzem. Bé, diuen que els canvis són oportunitats per reinventar-se. Doncs això és el que hem fet!

Ara trobareu una Biblioteca més dinàmica i actualitzada.
L’espera ha estat llarga, però creiem que ha valgut la pena. Us agraïm la paciència. La que heu tingut fins ara i la que haureu de seguir tenint, ja que aquest curs pot ser que alguns dels projectes que teniem en marxa vagin una mica coixos. I és que no arribem a tot!

I després d’haver passat ja l’experiència, ens quedem amb dues reflexions. D’una banda, l’alegria de saber que no heu perdut ni una engruna de les ganes de venir a la Biblioteca i de l’interès pels llibres i la lectura, ja que seguim treballant sense parar oferint-vos i recomanat-vos lectures a tort i a dret. De l’altra, veure que l’espera se us ha fet llarga (tot i que ens ha sabut greu) ens ha fet sentir especials. Això potser ho haurieu de dir vosaltres, però aquest institut no seria el que és sense la seva Biblioteca Jordina Vidal. Malgrat els canvis, la Biblioteca segueix sent una espai de trobada per als nois i noies que gaudiu amb els llibres i la lectura; el nostre equip de Delegats i Delegades està treballant com mai; ja sabeu que podeu trobar les lectures prescriptives de les matèries de llengua; seguim tenint ordinadors per ajudar-vos en les tasques escolars; prestem i reservem llibres sense parar; seguim tenint un Blog i un catàleg en línia. I, com sempre, ens segueix apassionant tot allò relacionat amb els llibres i amb la lectura; ens encanta aconsellar-vos i deixar-nos aconsellar per les vostres recomanacions.

 

NOVETAT D’AQUEST ANY 2018!!!: la Biblio(r)evolució

Des de la Fundació Jaume Bofill impulsen aquesta Crida. La Biblio(r)evolució consisteix a pensar nous usos per a la Biblioteca Escolar. I és que “les possibilitats de la biblioteca escolar són infinites a l’hora de (r)evolucionar les formes d’aprendre i viure l’educació”.

Des de la nostra Biblioteca hem presentat una proposta per treballar la Coeducació.

Com a Ampa respatllem els nous projectes desde la biblioteca: ànims!!!!

 

RENOVAR-NOS CONSTANTMENT:   ANY 2019!!!:  

Cada any es van buscant nous objectius, nous projectes per motivar a l’alumnat i al professorat …

• Vàrem tenir la Biblio®evolució
• Intercanvi de Biblioteques de totes les escoles de la Vila
• Premi Bones pràctiques de “Lectura Fàcil”
• I de manera interna: guíes de lectures amb temàtiques interessants com per exemple:
“Castanyada per cagarse de por”
“Lectures refrescants”

•Enguany en aquest inici de curs 2019 hem tingut la Betacamp:
que son unes trobades d’autoformació orientades al professorat i a d’altres persones que es dediquen a l’àmbit educatiu, on a partir d’aquí s’ha extret la idea de comprar 10 llibres pel fons educatiu, escollits pel mateix professorat.

 

 

I ja sabeu, com diem sempre, gaudiu la lectura!!

 

Us convidem a visitar el nostre blog: http://bibliorequesens.blogspot.com/

i TWITER:  @VidalJordina

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *